ICT event voor meisjes op Hanzehogeschool

GRONINGEN - Meisjes van 8 tot 18 jaar leren tijdens het DigiVita Code Event programmeren.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 6 juni en wordt georganiseerd door de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met VHTO.

DigiVita Code voor meisjes van 8 tot 18

Onder begeleiding van ICT-studentes en vrouwelijke ICT-professionals leren meisjes in diverse workshops hoe ze zelf een app, game of website kunnen maken. Het DigiVita Code Event is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Met het DigiVita Code Event willen de Hanzehogeschool Groningen en VHTO meisjes op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de veelzijdigheid van ICT. In Nederland kiezen nog weinig meisjes voor een opleiding of carrière in de ICT-sector. Vaak omdat ze een beperkt beeld hebben van de mogelijkheden, geen vrouwelijke rolmodellen kennen of denken dat ICT alleen iets is voor jongens.

Wow-effect

Cocky Booij, directeur VHTO: “In de programmeerworkshops leren meisjes met behulp van makkelijk te hanteren tools en programmeertalen iets tastbaars te maken. We willen meisjes een ‘wow-effect’ bezorgen door hen te laten ervaren dat ze het kúnnen. Het is belangrijk om hen te laten zien dat ICT veel ruimte biedt voor hun creatieve ideeën.”

Naar het DigiVita Code Event

Het DigiVita Code Event vindt plaats op zaterdag 6 juni van 10.00 tot 16.00 uur op de Hanzehogeschool Groningen. Het programma begint om 10.00 uur in het Atrium op Zernikeplein 7. De workshops vinden plaats in de naastgelegen computerlokalen. Meisjes kunnen zich aanmelden op www.digivita.nl. Deelname is gratis.

Meer over meisjes en ICT

Op de website van DigiVita staan filmpjes waarin vrouwen vertellen over hun werk als ICT'er, variërend van een hoogleraar robotica tot systeembeheerders en app-ontwikkelaars. Zie http://digivita.nl/filmpjes/