Turnsters Het Turninstituut op podium provinciale kampioenschappen

Hoogezand - De Europahal in Hoogezand was zaterdag toneel van de provinciale kampioenschappen turnen. Thuisclub Het Turninstituut was goed voor 3 keer eremetaal in de 3de en 2 keer in de 4de divisie.

Namens Het Turninstituut maakte Judith Korte de meeste indruk. Uitkomend in de 3de divisie bij de junioren pakte ze niet alleen het goud, ze deed dit met 2 punten voorsprong op de nummer 2 . Ze kan hierdoor komend weekend vol vertrouwen afreizen naar Waalwijk, waar de halve finale voor het NK plaatsvindt. Magret Huisman verraste door het brons te pakken. Rossanna Gubler veroverde met een score van 52.233 een zilveren medaille bij de pupillen 2 in de 3de divisie. Ook zij komt komend weekend in actie in Waalwijk. Marjet Dijksterhuis en Michelle van der Laan haalden het podium net niet; zij werden respectievelijk 4de en 5de. Bij de senioren moest Inge Korte zich door een blessure inhouden. Desondanks kwam zij uiteindelijk slechts 0,5 punt tekort voor plek 3. Ze hoopt op tijd fit te zijn voor haar halve finale. Ook Jolienke Huisman miste het podium op een haar. Zij werd 4de bij de pupillen 1. Danique Atmoerodjo verspeelde haar medaillekansen op de brug. Zij moest zich nu tevreden stellen met plek 5.

Vierde divisie

Karolina Haddes veroverde ook tot haar eigen verbazing de bronzen medaille in de 4de divisie. Dit mede doordat ze haar 'struikeltoestel' balk ditmaal wel de baas bleef. Op vloer etaleerde ze haar springtalent, wat zich vertaalde in het hoogste cijfer van de dag: 3,9. Voor Tara Bielderman was balk negatief scherprechter. Haar spagaatsprong werd streng bestraft, waardoor ze van het podium viel. Remi de Beauvisier Watson van FGV eindigde een half punt achter Haddes op plek 5. Kira Frederiks veroverde een zilveren medaille bij de junioren.