Wethouders HSSM brengen onderzoek cliëntenorganisaties onder de aandacht

Hoogezand-Sappermeer - De Wmo-wethouders van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde (HSSM) roepen inwoners op mee te doen aan een onderzoek naar de ervaringen met zorg en ondersteuning door de gemeenten.

De gemeenten hebben op 1 januari extra zorgtaken op hun bord gekregen. Ook zijn forse bezuinigingen doorgevoerd. De organisaties van zorgontvangers en mantelzorgers willen nu weten wat de mensen daarvan merken en houden daarom een groot landelijk onderzoek via een internetraadpleging. De wethouders vinden het belangrijk dat veel mensen daaraan meedoen. "We denken dat wij het met onze sociale teams en het overeind houden van de voorzieningen heel aardig voor elkaar hebben en willen graag weten of de mensen om wie het gaat er ook zo over denken. Daar doen we zelf onderzoek naar, maar hoe meer informatie we krijgen over de ervaringen in de praktijk, des te beter. Daarom zijn we blij met dit initiatief."

Vragen

Het onderzoek bestaat uit een aantal vragen die in 10 minuten ingevuld kunnen worden op de website www.zorgnaargemeenten.nl.