Aftrap campagne 'Brand!' op W.A. Scholtenschool in Foxhol

Foxhol - Burgemeester Peter de Jonge van Hoogezand-Sappemeer heeft donderdag de campagne ‘Brand! Les over brandveiligheid’ afgetrapt. Hij deed dat op de W.A. Scholtenschool in Foxhol.

Via lessen op de basisscholen wordt de kennis over brandveiligheid vergroot. Er wordt voortgeborduurd op al (onbewust) aanwezige kennis over brand en brandoorzaken, maar ook de thuissituatie en wat te doen bij brand komen aan bod.

Interactieve manier

De kinderen gaan op een speelse en interactieve manier met de brandweer aan de slag. Zij doen ervaring op met brand, brandgevaar, de gevaren van rook, de noodzaak van een rookmelder en veilig vluchten. Bij de scholen blijft een lesbrief achter, zodat de leerkrachten naderhand kunnen toetsen welke kennis de kinderen hebben opgedaan.

Alle groepen 7

Het cluster Gorecht van Brandweer Groningen (cluster Gorecht) heeft de ambitie om dit jaar alle groepen 7 van de basisscholen in Hoogezand-Sappemeer les te geven. Bovendien komt de brandweer vanaf nu ieder jaar terug om het brandveiligheidsbewustzijn bij kinderen te vergroten en daarmee ook de brandveiligheid in de woonomgeving.

(Groot)Ouders

De 'Brand!'-campagne draait in de eerste plaats om de kinderen. Doel van de campagne is dat zij zich op latere leeftijd meer bewust zijn van de risico’s van brand. Uit de ervaring in andere gemeenten blijkt dat de kinderen de opgedane kennis meenemen naar huis. Op deze manier worden ook (groot)ouders/ verzorgers betrokken en gaan ze samen aan de slag met de brandveiligheid thuis.

Vierde gemeente

De gemeente Hoogezand-Sappemeer is de vierde gemeente waar de campagne 'Brand!' gevoerd wordt. De campagne loopt sinds 2012 al in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam. Het is de bedoeling dat deze campagne en de campagne 'Smokey komt logeren' (een pilot in cluster Eemsdelta) zich de komende tijd verspreiden door de hele provincie.