50-Plussers maken Hollandse pot bij POSO Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand - Het POSO Hoogezand-Sappemeer heeft donderdag voor de 2de keer een kookworkshop voor mannelijke 50-plussers gehouden. De 50-plussers kregen ditmaal de opdracht Hollandse pot te bereiden.

10 Stoere mannen verzamelden zich voor deze workshop in het kooklokaal van de locatie Van Heemskerckstraat van het dr. Aletta Jacobs College. De opdracht: een zuurkool-ovenschotel met uitgebakken spekjes en een griesmeelpap bereiden.

Welzijn & Zorg

De mannen - die het zwaar hadden bij het aardappels schillen (bloed), bij het afgieten van de aardappels (zweet) en het snijden van uien (tranen) - werden bijgestaan door Kaylee, Stephan en Jurriën van de opleiding Welzijn & Zorg en docent Peter Tolman. Zij geven de 50-plussers handige tips tijdens het bereiden van de maaltijd, die de heren zich uiteindelijk goed hebben laten smaken. Onder het genot van een wijntje, uiteraard.

Jong en oud verbinden

Het POSO organiseert in samenwerking met het dr. Aletta Jacobs College verschillende activiteiten die jong en oud met elkaar verbinden. In dit kader vinden ook de kookworkshops plaats. De eerstvolgende - ‘Italiaans koken voor beginners’ en ‘Lekker Lente’ - staan gepland voor 23 april en 11 juni. Er zijn nog een plaatsen vrij. Aanmelden: angelmeul@msn.com.