Cheque Rotaryclub Hoogezand-Sappemeer voor Digidreumesen

Hoogezand - Rotaryclub Hoogezand-Sappemeer heeft steunt het project 'Digidreumesen; digiwijs in de kinderopvang' met een donatie van 1331 euro.

De symbolische cheque werd maandagmiddag in de bibliotheek in Hoogezand overhandigd door Jan Dijk en Martinus Fennema.

Digidreumesen

'Digidreumesen; digiwijs in de kinderopvang' is een project van de de gemeente Hoogezand-Sappemeer, de bibliotheek en kinderopvang (Timpaan en ZizaZebra). Samen kijken ze hoe de digitale media ingezet gaan worden. Uitgangspunt is daarbij niet zo zeer meer media te gebruiken in de kinderopvang, maar een bewuster en actiever gebruik daar waar media meerwaarde bieden. Het omgaan met media wordt opgenomen in het pedagogisch beleid van de kinderopvang.

Digitale media

Digidreumesen helpt professionals in de kinderopvang én ouders digitale media verantwoord, positief en spelenderwijs in zetten voor jonge kinderen van 2 tot 4 jaar. Hoe beter de begeleiding, hoe meer kinderen leren en opgroeien tot mediawijze burgers. Digidreumesen omvat onder meer een training van pedagogisch medewerkers, faciliteiten in tablets en apps, en voorlichting aan ouders over verstandig mediagebruik bij jonge kinderen.

Tablet

Media zijn niet meer weg te denken uit het leven van jonge kinderen. Maar liefst 50 % van de gezinnen in Nederland beschikt over een tablet. Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is kleuters en peuters op een plezierige en verantwoorde manier te leren omgaan met het aanbod. Oók in de kinderopvang.