Stichting Stadsvervoer HS: de eerste indrukken

Hoogezand - Het busvervoer binnen de grenzen van de gemeente Hoogezand-Sappemeer (lijn 276) wordt sinds maandag 15 december, de dag dat de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer inging, verzorgd door Stichting Stadsvervoer HS.

Bijna een maand verder schetsen coördinator Lucas Venema en Jan van ’t Hoff de eerste indrukken. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?

8 Betalende inzittenden

"De start van Stadsvervoer HS was een mijlpaal. Na maanden van voorbereidingen daarna opgepakt door bijna 40 gemotiveerde vrijwillige chauffeurs. En wat trots waren we dat er een bus helemaal vol was. 8 Betalende inzittenden. Hoeveel beter konden we het doen?" "Dat blije gevoel bleef 2 haltes. 5 Wachtenden daar. Uitleggen dat je maar 8 zitplaatsen hebt en dat de wet je niet toestaat om mensen te laten staan in de bus. Teleurstelling over en weer. Gelukkig lieten de passagiers ons niet in de steek, met de volgende ronden zijn ze wel mee gegaan."

Martenshoek

Stichting Stadsvervoer HS kreeg veel vragen over het niet rijden 'op Martenshoek'. "Het antwoord is snel gegeven. Deze buslijn was opgenomen in de dienstregeling en wijzigingen kunnen, jammer genoeg, niet eerder worden ingepast dan bij de volgende grote wijziging en die is op 15 december. We gaan er hard aan werken dat alle 3 de winkelcentra bereikbaar zijn met de bus, zodat we nog meer servicegericht het gebied Hoogezand-Sappemeer kunnen bedienen."

Nog enthousiaster

Alle chauffeurs zijn nu twee of driemaal actief geweest. "Ze kennen nu de route, weten de haltes en hebben geroken aan het wel en wee van de klus. Dat resulteerde in nog enthousiaster vrijwilligers. Het was nog leuker dan ze dachten."

Knelpunten

"De knelpunten gaan we samen met het bestuur aanpakken. En mogen er mensen zijn die verbeterpunten willen aandragen, ze zijn van harte welkom. In de bus zijn formulieren te vinden. Ook is een telefoonnummer beschikbaar: 06 - 111 804 47."