Sportstimuleringsprijs voor Slochterwoldspektoakel

Slochteren - Stichting Slochterwoldspektoakel heeft Sportstimuleringsprijs van de gemeente Slochteren gewonnen.

De prijs werd vrijdag uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Slochteren.

Slochterwoldspektoakel

Het Slochterwoldspektoakel is een wedstrijd voor teams en speelt zich op verschillende plekken af. Deelnemers verplaatsen zich per fiets met een team van 6 tot 10 mannen en/ of vrouwen langs spelonderdelen in de verschillende dorpen in Slochteren. Bij verschillende sportieve activiteiten treden de teams tegen elkaar in het strijdperk. Daarbij valt te denken aan golf op de golfbaan aan het Schildmeer, een stormbaan in Hellum, tobbedansen in zwembad De Tobbe in Slochteren en een wedstrijd bij Breakout op het Grunopark in Harkstede. De overige genomineerden waren volleyballer Thijs Nijeboer (19) uit Lageland en samengesteld menner Hanneke de Boer (23) uit Siddeburen.

Jury

De jury, bestaande bestaande uit vertegenwoordigers van Huis voor de Sport Groningen, ’t Bokkeblad en de gemeente, koos voor het Slochterwoldspektoakel 'omdat ze hiermee sport en spel als bindende factor in de gemeente inzetten. En het op verschillende prachtige locaties in het Land van Slochteren plaatsvindt.' 'Het is na 2 jaar eigenlijk al een klassieker', stelde de jury. 'We zijn benieuwd of het evenement kan uitgroeien tot de schaal van onze nieuwe gemeente. Om zo de dorpen in de nieuwe gemeente met elkaar te laten kennismaken en te verbinden.'

Sportstimuleringsprijs

De gemeente Slochteren heeft sinds 2007 een Sportstimuleringsprijs. Het is niet een sportprijs voor de beste of hoogste sportieve prestatie van een inwoner uit onze gemeente in het afgelopen jaar. Het is nadrukkelijk een stimuleringsprijs waarmee de gemeente de genomineerden wil stimuleren door te gaan met hun sport of met het organiseren van sportactiviteiten.