Fakkeltocht Amnesty International in Hoogezand

Hoogezand - De werkgroep Hoogezand-Sappemeer e.o. van Amnesty International maakt vrijdag 13 december een fakkeltocht rond winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand.

Vertrekpunt is het gemeentehuis. Mensen die mee willen lopen kunnen zich daar vanaf 18.45 uur melden. Bovendien wordt er uitleg gegeven over de actie en de petitielijsten ten behoeve van de mensenrechten in Rusland en Egypte.

Fakkels

Vervolgens worden, in aanwezigheid van burgemeester Peter de Jonge en wethouder Jaap Velema van Hoogezand-Sappemeer én vertegenwoordigers van het college van B en W van Slochteren, korte teksten gelezen, waarna het startsein wordt gegeven om met de fakkels (à 1 euro) naar buiten te gaan om ze daar aan te steken. Bij terugkeer kunnen de deelnemers, onder het genot van een kop koffie of thee, napraten, handtekeningen zetten en Amnesty-kerstkaarten en -kaarsen kopen.

Internationale Dag van de Rechten van de Mens

De fakkeloptocht vindt plaats in het kader van de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december). Op die dag zelf branden ongeveer 20 restaurants in Hoogezand-Sappemeer enkele Amnesty-kaarsen.