De Bibliotheek en FC Groningen gaan samen scoren op school

Groningen - Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang.

Daarbij helpt het als ze plezier beleven aan het lezen. Met die gedachte voeren de bibliotheken in de provincie Groningen het project 'Scoor een Boek!' uit. In voetbalclub FC Groningen is hiervoor een aansprekende partner gevonden om basisschoolleerlingen zoveel mogelijk boeken te laten ‘scoren’. Biblionet Groningen en Stichting FC Groningen in de Maatschappij zijn een overeenkomst aangegaan om dat mogelijk te maken.

Scoor een Boek!

Leerlingen uit groep 5 en 6 van een groot aantal basisscholen in de provincie Groningen zullen begin 2014 tijdens 'Scoor een Boek!' hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen. Biblionet Groningen, de netwerkorganisatie van bibliotheken in de provincie, wil hiermee het leesplezier bij kinderen aanwakkeren. De scholieren worden extra gestimuleerd door FC Groningen, die vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid speciale aandacht geeft aan educatie. Als afsluiting van het project vindt per gemeente een sportieve afsluiting plaats, georganiseerd met lokale partners.

Meer lezers

'Scoor een Boek!' was de afgelopen jaren al een succes in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam, waarbij de Bibliotheek samenwerkte met SC Veendam. Begin dit jaar deden bijna 600 kinderen mee aan het project, die samen ruim 4000 boeken lazen. Arend Middelveld van de raad van bestuur van Biblionet Groningen is in zijn nopjes met de nieuwe samenwerkingspartner. "FC Groningen is een naam die in onze hele provincie tot de verbeelding spreekt. Ik weet zeker dat de deelnemende leerlingen ontzettend veel plezier zullen beleven aan 'Scoor een Boek!’. Als de samenwerking succesvol verloopt, wordt bekeken of het project in volgende jaren provinciebreed uitgerold kan worden."

Uitvoering

In 2014 wordt Scoor een Boek aangeboden aan basisscholen in de gemeenten Menterwolde, Pekela, Veendam, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Appingedam, Loppersum, Delfzijl, Ten Boer, Bedum, Bellingwedde en Oldambt. Biblionet Groningen zoekt nog sponsors voor de afsluitende sportdagen. Eventuele belangstellenden kunnen zich melden via info@biblionetgroningen.nl.