Fantasy in Prins Bernardhoeve in Zuidlaren

Zuidlaren - In de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren wordt zaterdag 9 en zondag 10 november de tweede editie van Fantasia Threntonum gehouden.

Dennis en Ryanne Henstra uit Assen staan dit weekend, evenals vorig jaar, met hun bedrijf Celtic World op het evenement. ,,We zijn twee jaar geleden met Celtic World begonnen en vorig jaar hebben we naast onze webshop voor het eerst ook festivals gedraaid", vertelt Ryanne. ,,Daarna merk je dat je steeds vaker gevraagd wordt voor evenementen. Je bouwt een heel netwerk op die festivals op en we vragen standhouders ook altijd om ons te tippen, wanneer ze een iets weten waar wij nog niet staan." Inmiddels staat het echtpaar bijna elk weekend op een evenement. ,,We staan dit jaar voor het eerst op de Winterfair in december in het Archeon. Een groot evenement waar we met ons bedrijf nog niet eerder zijn geweest."

Fantasykaarten

Op festivals en evenementen verkopen Dennis en Ryanne Ierse, Schotse en andere Keltische producten. ,,We zoeken producten die niet iedereen heeft. Naast bijvoorbeeld kilten en drinkhoorns verkopen we ook fantasykaarten. Deze vonden we in een winkeltje in Bretagne en we hadden ze nog nooit eerder gezien. We proberen ons dus wel duidelijk te onderscheiden van andere standhouders. En wat we ook belangrijk vinden is dat we goeie producten aan de man brengen voor een goeie prijs. Klanten moeten met een goed gevoel bij je weglopen als ze iets gekocht hebben."

Ierland

De voorliefde voor het Keltische was er altijd al. ,,Dennis kwam vanaf zijn 18de al veel in Ierland en speelde daar ook mee met sessies in de pub. Daarnaast gingen we ook veel naar festivals en concerten, voordat we zelf standhouder werden. De sfeer is echt heel leuk op die festivals. Wij zijn echte netwerkers en we maken ook graag een praatje met collega-standhouders. Je leert er heel veel gelijkgestemde mensen kennen en de sfeer is altijd erg goed. En er is nooit onderlinge haat en nijd. Je bent meer collega’s dan dat je elkaar beconcurreert."

Rapalje

Celtic World is beide dagen aanwezig op Fantasia Threntonum in Zuidlaren. ,,Het is pas de tweede keer dat het evenement wordt gehouden. Vorig jaar was het erg gezellig en dat was voor ons wel een reden om er dit jaar weer te gaan staan. De organisatie werkt aan de naamsbekendheid en heeft dit jaar een echte publiekstrekker geboekt qua muziek: Rapalje. Deze band speelt op zondag. Wat ons ook erg aanspreekt is dat de entree ook erg laag is. Die is 6 euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee naar binnen. Daarnaast was de LARP-hal een groot succes." Na Zuidlaren is het even wat rustiger voor de Henstra’s, die allebei ook nog een baan hebben naast Celtic World. ,,Het kost veel energie, maar dat is de moeite waard, want je krijgt er ook heel veel energie voor terug."

Fantasia Threntonum

Fantasia Threntonum is op zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is er muziek van Kowai en Flannery en op zondag Kowai en Rapalje. Voor meer informatie over het festival www.fantasiathrentonum.nl