Duurzame auto’s voor Midden- Groningen

HOOGEZAND - De gemeente Midden - Groningen heeft eerder vandaag 5 nieuwe duurzame auto’s in gebruik genomen. Naast 3 elektrische dienstauto’s zijn dat nog eens 2 dienstauto’s die op groengas rijden. Daarmee zet de gemeente een volgende stap op weg naar een duurzamere gemeente.

Wethouder Peter Verschuren was aanwezig bij deze feestelijke sleuteloverdracht en is blij met deze stap: „We zijn natuurlijk al een tijd bezig met het verduurzamen van onze dienstverlening. Met deze nieuwe wagens kunnen de bodes en handhavers vanaf nu veel milieuvriendelijker hun rondes doen door de gemeente. Met het rijden op groengas komen namelijk veel minder vervuilende stoffen vrij. De elektrische wagens hebben helemaal geen CO2-uitstoot. Een mooie stap op weg naar een duurzame toekomst. Zo geven wij als het ware een startschot voor de nieuw te ontwikkelen Duurzaamheidsvisie.”

De keuze voor de VW Up en de Renault was vlot gemaakt. „We kijken natuurlijk naar de actieradius van de beschikbare modellen en deze auto’s vonden we het beste passen bij datgene waarvoor we ze in gaan zetten”, aldus de wagenparkbeheerder van de gemeente.

Nadat de sleutels van eigenaar wisselden en de auto’s voorzien van gemeentelijke logo’s dan echt van de gemeente waren, was het wethouder Verschuren die de eerste meters aflegde in de gloednieuwe nieuwe Renault.