‘Verkopen, dat is niets voor mij’

SLOCHTEREN - Werner Hoenders uit Slochteren heeft het boek ‘Verkopen als tweede beroep’geschreven. Vanaf 11 februari is het boek daadwerkelijk verkrijgbaar.

„Veel mensen houden niet van verkopen. De een durft het niet en de ander vindt het ordinair. Dan heb je een probleem als het voor je werk toch nodig is”, aldus Werner Hoenders. Hij roept professionals op zichzelf beter te verkopen. „Klanten vertellen wat je voor ze kunt betekenen, daar is niets mis mee.”

„Een ingenieur wil graag bruggen bouwen en een accountant wil graag rekenen. Waar ze meestal tegenop zien, is het verkopen van hun diensten. Ze hebben geen zin om hun kwaliteiten als een standwerker aan te prijzen. Daarom hebben ze vaak minder werk dan ze zouden willen. Talloze professionals kampen met dit dilemma”, zegt verkooptrainer Werner Hoenders: „Mensen willen wel klanten, maar ze willen ze niet binnenhalen. Ze denken, verkopen, dat is niets voor mij.”

Schaamte en weerzin

In zijn boek Verkopen als tweede beroep beschrijft Hoenders hoe de mensen die hij traint, ontdekken dat verkopen helemaal niet zo vervelend is als ze dachten. Hoenders: „Mensen verwarren verkopen met opscheppen. Maar verkopen is niets meer of minder dan klanten laten zien hoe jij werkt en wat jij kunt. Dat kun je op een stijlvolle en respectvolle manier doen.”

Hoenders adviseert professionals om te vergeten dat ze moeten verkopen. Hij leert ze om oplossingen aan te dragen voor problemen. Wel raadt hij ze aan om beproefde klassieke verkoperstactieken toe te passen. Zo moet je bereid zijn om een klant te vragen of hij met jou in zee wil gaan. Hoenders: „Als je de aanpak van goede verkopers combineert met jouw persoonlijke kwaliteiten als deskundige, dan kun je veel meer verkopen dan je denkt.”