Modellen schitteren op de catwalk

HOOGEZAND - In een volle theaterzaal van het dr. Aletta Jacobs College verzorgden vier examenleerlingen vmbo donderdagavond 7 februari een spetterende show. Jennifer Wondergem en Jaël Wattimury hielden er een modeshow en er was een presentatie van het ondernemingsplan van Patrick Helmantel en Léon Wessels

Informatie over de eindopdracht

Op het Aletta kunnen de leerlingen in de bovenbouw vmbo een profieloverstijgend keuzevak kiezen. Jennifer en Jaël (afdeling Zorg&Welzijn) en Patrick en Léon (afdeling PIE) kozen voor het profiel Economie en Ondernemen. Docent Marco Lit vroeg zijn leerlingen als eindopdracht een evenement te organiseren. Dit hebben zij serieus en groots aangepakt. De theaterzaal werd gereserveerd, een pr-plan uitgewerkt, modellen ‘gecontracteerd’, het licht- en geluidsplan en de indeling van de zaal doorgesproken met de conciërges, de catering geregeld. Zelfs aan het inhuren van een persfotograaf was gedacht. Ze leerden dat communiceren, samenwerken, plannen en vooral ook durven delegeren heel belangrijk is. De voorbereiding was perfect en ook voor de uitvoering kregen ze van de zaal een staande ovatie. Nu nog maar afwachten welk cijfer ze van hun docent krijgen, maar ook dat komt vast wel goed.

Jennifer en Jaël

Dat Jennifer en Jaël allround zijn, bewees het feit dat zij het ook als ladyspeakers tijdens de modeshow fantastisch deden. Heel vakkundig vertelden ze welke kleding en kledingmerken de 15 modellen op de catwalk showden. Deze modellen waren overigens ook leerlingen van het Aletta, meisjes en ook jongens afkomstig van alle afdelingen van de school. Het is echt jammer dat er geen scouts in de zaal aanwezig waren, want er zaten echt kandidaten voor ‘Hollands Next Topmodel’ tussen. Maar eigenlijk stal de 3-jarige Elyse de harten van iedereen, zij mocht als showstopper met alle grote modellen de show afsluiten.

Patrick

Patrick moest het PEWESSPORT-ondernemingsplan helaas alleen presenteren, omdat zijn zakenpartner geveld was door de griep. Maar dat deerde hem niet, als een professional presenteerde hij op het grote beeldscherm in de zaal hun beider plan. De twee jongens, die als techniekleerlingen ook zelf graag aan auto’s sleutelen, hebben een voorliefde voor snelle en dure sportauto’s. Zij deden marktonderzoek en ontdekten dat er in Nederland slechts acht bedrijven zijn gespecialiseerd in dit duurdere segment. Voornamelijk gesitueerd in het westen van het land.

Zij schreven na het vooronderzoek een businessplan voor het opzetten van een bedrijf in onze provincie, waarbij ze als een soort automakelaar optreden voor de verkoop van luxe sportauto’s. Als tussenpersoon voor de verkoop van luxe sportauto’s van particulieren en ook van fabrikanten ontvangen ze een provisie. “Een slim bedacht plan, die een gering startkapitaal behoeft”, gaf docent Lit als commentaar. Ook over de presentatie van Patrick was hij zeer lovend.

Jennifer, Jaël, Patrick en Léon zijn in principe ‘trendsetter’ geweest, want deze succesvolle evenementpresentatie krijgt vast een vervolg. Deze vier hebben de lat voor hun opvolgers wel heel hoog gelegd.