Sterk optreden judoteam Veendam-Hoogezand

VEENDAM - , HOOGEZAND -  Tijdens de Open Drentse Kampioenschappen in Emmen kwam judoteam Veendam-Hoogezand, bestaande uit judoka's van Judoschool Veendam en BVHS goed voor de dag.

Het judoteam wist maar liefst negen prijzen in de wacht te slepen. Op dit zeer sterk bezette internationale toernooi met 600 deelnemers een prestatie van formaat.

Medailles voor judoteam Veendam-Hoogezand

Zeer verrassend was de eerste plaats voor Sebastiaan Slagter. Met aanvallend judo won hij al zijn wedstrijden. Eveneens goud was er voor Thijmen Engels. In de sterk bezette klasse -73 kilogram wist hij al zijn wedstrijden met een vol punt te beslissen. Tweede plaatsen waren er voor Lars van Oostrum en Elisabeth Meijer. Lars verloor zijn eerste wedstrijd maar knokte zich zeer goed terug naar een tweede plaats. Elisabeth won de voorronden met een vol punt, in de finale was Nederlands kampioen Cikic te sterk. Keurige derde plaatsen werden behaald door Koen van der Beek, Anas Schreuder, Zoé Klunder, Dylan Ploeger en Vera Raspe. Koen verloor zijn eerste wedstrijd maar wist daarna in een erg grote ( 26 deelnemers) en sterke poule maar liefst 5 wedstrijden op rij te winnen en daarmee derde te worden. Zoé en Vera scoorden om brons beide een prachtig punt. Anas wist in de sterke klasse -36 kilogram na maar liefst 7 wedstrijden te hebben gejudood een zeer verdiende derde plaats te veroveren. Dylan wist knap door te dringen tot de finalepoule en daar keurig derde te worden.

Trainers trots op judoteam Veendam-Hoogezand

Trainers Rens Spijkers en Marcel Joling waren zeer te spreken over het getoonde judo. Bijna alle judoka's hebben één of meerdere wedstrijden winnend afgesloten en dat voornamelijk met aanvallend en technisch goed verzorgd judo. Op een dergelijk sterk toernooi negen prijzen in de wacht te slepen is uitstekend, maar tel daar ook nog eens de vier judoka's (Matteh Engels, Sije Wiersma, Daniel van der Woude, Larissa Bultena) die nipt hun wedstrijd om de derde plaats verloren en je kan wel stellen dat het judoteam Veendam- Hoogezand op de goede weg is.