Zwerfvuilactie in Boswijk in Sappemeer

Sappemeer - Ongeveer 55 bovenbouwleerlingen en enkele begeleiders van de St. Antoniusschool, de Theo Thijssenschool en Bewonersorganisatie Boswijk e.o. trokken woensdag al speurend naar afval door Boswijk in Sappemeer.

Gewapend met vuilgrijpertjes, plastic handschoenen en vuilniszakken werd elk zwerfvuiltje bij de kladden gepakt en zonder pardon in de vuilniszak gestopt. Vooral rond de Lidl was veel op te ruimen. Ook langs doorgaande fietsroutes en in struikjes was vaak zwerfvuil - zoals snoepverpakkingen en blikjes - te vinden.

Sloten

In sloten werd eveneens rommel ontdekt, maar daar konden de kinderen niet bij zonder natte voeten te krijgen. Voor 1 november moeten de schouwsloten echter door de eigenaren zijn schoongemaakt. Dit houdt in dat riet, bladafval, waterplanten en zwerfvuil van de bodem moeten worden verwijderd en taluds moeten worden gemaaid.

IJsje

De kinderen werden na afloop van de zwerfvuilactie door Bewonersorganisatie Boswijk e.o. op een ijsje getrakteerd. De gevulde vuilniszakken en de geleende vuilgrijpertjes werden 's middags weer opgehaald door de gemeente .