Muziekproject De Toon Zetten krijgt vervolg

Hoogezand - Het muziekproject 'De Toon Zetten'  van de samenwerkende muziekscholen krijgt een vervolg.

Centrum voor de kunsten Zuid-Groningen (Stadskanaal en Vlagtwedde), Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam, het Kielzog kunstencentrum (Hoogezand-Sappemeer), Muziekschool Oost-Groningen (Oldambt en Bellingwedde) en Muziekschool Hunsingo (Bedum & Eemsmond) zetten donderdag in het Kielzog in Hoogezand hun handtekening om verder samen te werken aan het project 'De Toon Zetten in Groningen'.

De Toon Zetten

Het project De Toon Zetten in Groningen is in 2010 gestart. Doel is om muziekonderwijs in het basisonderwijs te verankeren. Met behulp van de stimuleringsregeling van het Fonds Cultuurparticipatie ‘Muziek in ieder kind’ zijn destijds verschillende modellen ontwikkeld, waarmee muziekonderwijs in het primair onderwijs gestimuleerd kan worden.

Doorgaande leerlijn van muziekonderwijs

De nieuwe regeling ‘Cultuureducatie met kwaliteit’ sluit nauw aan bij de eerdere ontwikkelingen en biedt de kans meer verdieping te geven aan de ingezette lijn. In de nieuwe regeling ligt de nadruk op de doorgaande leerlijn van het muziekonderwijs. De vijf muziekscholen en centra ontwikkelen onder meer een site voor het digibord waar scholen kwalitatief hoogwaardig muziekonderwijs kunnen vinden, samengesteld en getoetst door de deskundigen van de muziekscholen.

Meer muziekles

Sinds 2010 is het aantal scholen, waarop nu muziekonderwijs gegeven wordt, verdubbeld. Door de samenwerking van de muziekscholen en kunstencentra wordt kennis gedeeld en worden ontwikkelingen wederzijds gestimuleerd. Naast het werken aan doorgaande leerlijnen wordt materiaal verzameld dat beschikbaar komt voor de scholen: allemaal bedoeld om het vanzelfsprekend te maken dat muziekonderwijs structureel en in een doorgaande lijn in alle scholen voor primair onderwijs voorkomt.