La Luna Care in Hoogezand combineert zorg en wellness

Hoogezand - Iedereen die weleens voor het verkeerslicht in de Kerkstraat gestaan heeft, kent het pand. En ook de bedrijfsauto's zijn nauwelijks uit het straatbeeld weg te denken. Maar wat voor bedrijf is La Luna Care eigenlijk?

La Luna Care is in 2009 ontstaan. "Eigenlijk per ongeluk", vertelt Mecheline Middel-Mul. Samen met haar echtgenoot Alexander voert zij de directie over het bedrijf. "Ik ben een periode ziek geweest, waardoor ik moest stoppen met mijn werk in de gezondheidszorg. In afwachting van een operatie, ben ik toen verschillende opleidingen in de wellness gaan doen. Die opleidingen heb ik vervolgens in de praktijk gebracht. Dit in combinatie met de kapsalon die mijn man toen had, Kapsalon Alexander."

Menselijke geest

"Ondertussen was ik ook al met een opleiding klinische psychologie begonnen. Ik had bij mijn werk in de gezondheidszorg altijd het gevoel dat ik iets miste. Het lichaam kende ik wel, maar ik wist voor mijn gevoel onvoldoende van de menselijke geest." Middel vulde die kennis aan door opleidingen te volgen op het gebied van counseling, detox coaching, ontspanningstherapie en mindfullness meditatie.

Erkende thuiszorginstelling

Eenmaal weer gezond, hervatte ze haar werk in de gezondheidszorg. "Net weer begonnen, werd ik door een door kanker getroffen echtpaar gevraagd of ik voor hen wilde zorgen. Dat ben ik gaan doen. En voor ik er erg in had, runde ik een erkende thuiszorginstelling. Ik wist niet hoe het moest, maar wel hoe het niét moest. Belevingsgericht werken, dat moest het worden!" Al gauw volgde Alex, met een pedagogische opleiding in de Jeugdzorg en volgde er een nieuwe awbz-erkenning.

La Luna Care

De kapsalon werd overgedragen aan Janet van Janet's haarstyle. De wellness-/ beautytak bleef gehandhaafd. La Luna Care is zowel een thuiszorg- en hulpverleningsinstelling als kapsalon, schoonheid-, pedicure- en massagesalon. Verder kunnen mensen er terecht voor ontspanningstherapie. "We komen ook voor de wellness bij mensen thuis die mobiel beperkt zijn en die we in zorg hebben. Zoals we ook naar het Beatrixoord in Haren gaan. Onze cliënten krijgen de zorg en de hulpverlening vergoed vanuit de AWBZ. En bij de wellness afdeling kan iedereen gewoon afrekenen.

Complementaire zorg

Maar er is meer. Mecheline Middel: "We bieden ook complementaire zorg. Dat is aanvullende zorg voor bijvoorbeeld terminale en/ of chronische patiënten. Hetgeen waarmee ik dus eigenlijk ben begonnen. Toen wist ik nog niet eens dat het zo heette, ondertussen heb ik zelfs een geaccrediteerde cursus geschreven." Verder verzorgt La Luna Care scholingen en cursussen ('we hebben een eigen skillslab'), worden hulpmiddelen uitgeleend (kosten voor zorgverzekeraar) én verkocht, en biedt het de instelling uiteenlopende activiteiten. "Iedereen kan bij ons terecht, je hoeft dus geen beperking te hebben of cliënt te zijn. We gaan met onze cliënten, en iedereen die dat wil, samen eten, we organiseren creatieve- spelletjesavonden, we gaan met ze wandelen en we doen aan bewegen op muziek. Maar kinderfeestjes verzorgen wij ook. Omdat we meer willen bieden dan de standaard. Kleine teams, vertrouwde gezichten en alles onder één dak, met één telefoon nummer. Ik ben super trots op ons team dat de visie van La Luna Care kan waarborgen en werkt vanuit hun hart!" Door samen te werken met onder andere HabiVitaal en lid te zijn van Coöperatie Zorg Dichtbij kan La Luna Care belevingsgerichte zorg en hulp verlenen in Groningen, Drenthe en Friesland. La Luna Care is ook te volgen op Facebook en Twitter.