Erik Drenth lijsttrekker CDA Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand - Het CDA in Hoogezand-Sappemeer heeft Erik Drenth (30) dinsdagavond aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

Raadslid Maarten van der Meijden (33) en Paulien Andriessen (29) bezetten de tweede en de derde plaats op de lijst. De ledenvergadering stelde de jongste verkiezingslijst van de afdeling H-S van het CDA ooit op. Onervaren zijn de kandidaten geenszins. Drenth en Van der Meijden hebben samen meer dan een decennium raadervaring. Waldo Croes en Peter van der Werk staan op de vierde en de vijfde plaats.

Erik Drenth

Lijsttrekker Erik Drenth studeerde theologie en journalistiek in Groningen. Hij is werkzaam als online marketing specialist bij een webhostingbedrijf in Groningen en als freelance journalist. Sinds juni 2013 is hij raadslid. Daarvoor was hij enkele jaren fractievertegenwoordiger.

Goed gezinsbeleid

Drenth: "Ik ben blij met het vertrouwen van de afdeling. Met drie jonge ouders bovenaan de lijst vertegenwoordigen wij één van de speerpunten van het CDA: goed gezinsbeleid. In de periode tot 2018 zullen wij ons inzetten voor een integraal gemeentelijk gezinsbeleid. Goed onderwijs en een veilige leefomgeving zijn essentieel voor ons. Gebouwd op een gezonde financiële basis, omdat we niet willen lenen van een toekomstige generatie. Met ons team gaan we voor een groei naar drie zetels." Afdelingsvoorzitter Koos Joosten: "We zijn ontzettend verheugd met dit jonge ambitieuze team. Dit geeft onze afdeling vertrouwen in een mooie uitslag op 19 maart 2014."