Pluim Stibat voor inwoner van Hoogezand

Hoogezand - De heer of mevrouw Otten uit Hoogezand verdient een Pluim.

De inwoner van Hoogezand viel in de prijzen bij de landelijke campagne 'Lege batterijen? Lever ze in en WIN!'van Stichting Batterijen (Stibat). Wie lege batterijen inlevert, maakt elke maand kans op een reischeque ter waarde van € 2000 of een van de 50 Blauwe Pluimen. Daarvoor hoeven alleen naam, adres en telefoonnummer op een briefje te worden geschreven en samen met tien lege batterijen in een zakje te worden gestopt. Dit zakje kan vervolgens in de inzamelton of ‑box bij één van de ruim 22.000 deelnemende supermarkten en andere winkels worden gedeponeerd. Inleveren kan ook bij het gemeentedepot of de chemokar. Elke maand is er een trekking uit de door Stichting Batterijen opgehaalde zakjes met batterijen. Op www.legebatterijen.nl worden steeds de winnaars bekendgemaakt.

Recycling

Stichting Batterijen zamelt zo veel mogelijk batterijen in voor recycling. Oude batterijen krijgen een nieuw leven, bijvoorbeeld als kaasschaaf, zaklamp of fiets. Bovendien komen stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, niet in de bodem terecht. Z

Pluim

Een Pluim is een geweldige belevenis. Om zelf van te genieten of samen met vrienden en familie. Naar een attractiepark of museum bijvoorbeeld. Een workshop volgen of een dagje naar de sauna. Er zijn Pluimen in verschillende kleuren. Winnaars krijgen een Blauwe Pluim die bij besteding minstens € 47,60 waard is.