Zonnehuisgroep Noord scoort goed in Bevlogenheidsonderzoek

Sappemeer - Medewerkers van zorgorganisatie Zonnehuisgroep Noord zetten een stapje extra, zelfs in tijden van ingrijpende overheidsmaatregelen.

De 2800 medewerkers zijn vol energie, passie, toewijding en overgave aan het werk. Zij halen het beste uit zichzelf. Hun betrokkenheid, enthousiasme en voldoening ten aanzien van het werk en de organisatie is groot. Een en ander is gebleken uit het Nationaal Bevlogenheidsonderzoek 'Hart van de zorg' waaraan Zonnehuisgroep Noord heeft meegedaan.

Cliënttevredenheid

Ook de cliënttevredenheid is onderzocht. Cliënten geven de organisatie een 8,3 als gemiddeld rapportcijfer en bevelen de organisatie van harte aan bij vrienden en familie.

Inzicht in de bevlogenheid

“In juni 2013 heeft Zonnehuisgroep Noord deelgenomen aan het landelijke onderzoek Het Hart van de zorg van FunctieMediair en Schouten & Nelissen. Dit onderzoek geeft inzicht in de bevlogenheid en waar kansen liggen”, vertelt Janine Meins, manager personeel, organisatie en opleidingen. "Aan alle medewerkers is gevraagd hoe zij hun werk in de zorg beleven en hoe zij het werkplezier, de aansturing, de ontwikkelingsmogelijkheden en de werkdruk ervaren. Ook is gevraagd naar hun motivatie, betrokkenheid en bevlogenheid. Kortom: hebben ze hart voor de zorg? Juist bevlogen medewerkers zijn van groot belang voor de zorg. Zonnehuisgroep Noord kan met trots constateren dat de meeste medewerkers bevlogen zijn, maar liefst 46% heel bevlogen en 44% neutraal bevlogen. Landelijk gezien ligt het percentage van de heel bevlogen medewerkers bij zorgaanbieders en overige organisaties veel lager, namelijk slechts rond de 20%.”

Deskundigheid medewerkers

Uit het tevredenheidsonderzoek blijkt dat bevlogen medewerkers en kwalitatief goede zorg bij Zonnehuisgroep Noord nauw met elkaar verbonden zijn. Cliënten geven aan goede ervaringen te hebben met de deskundigheid van de medewerkers: ze werken vakkundig, komen afspraken na, houden rekening met wat de cliënt wel of niet kan en ze nemen gezondheidsklachten serieus. Ook zijn cliënten van Zonnehuisgroep Noord erg tevreden over de woonomstandigheden, maaltijden en de activiteiten.

Rapportcijfer

Cliënten geven de organisatie een 8,3 als gemiddeld rapportcijfer en bevelen de organisatie van harte aan bij vrienden en familie. De kwaliteit van de zorgmedewerkers van Zonnehuisgroep Noord krijgt een rapportcijfer van 8,1.

Zonnehuisgroep Noord

Zonnehuisgroep Noord is een organisatie voor welzijn, wonen en zorg in de provincie Groningen. Zij levert de zorg thuis of in 27 locaties in de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Slochteren, Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Zuidhorn, Grootegast, Marum en De Marne. Bij Zonnehuisgroep Noord werken ongeveer 2800 medewerkers en 1400 vrijwilligers. Zij zorgen jaarlijks voor ruim 10.500 cliënten.