AJC-leerlingen op druivenplukkamp in Duitsland

Kövenig - KÖVENIG - Zestien leerlingen uit de groepen 5 en 6 van het praktijkonderwijs van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand hebben vorige week druiven geplukt in Duitsland.

In verband met de weersomstandigheden konden de scholieren wijnboer Christoffel uit Kövenig slechts twee ochtenden helpen bij het druiven plukken. Voordeel daarvan was dat er ruimschoots de tijd was de prachtige omgeving langs de Moezel te bekijken.

Rieslingdruif 

Op het Weingut Christoffel wordt de Rieslingdruif verbouwd. Deze druif is pas laat rijp, meestal pas eind september of begin oktober, en heeft dan een goudgele kleur met wat kleine spikkeltjes op de schil.

Zoete wijnen

De riesling is geschikt voor de productie van droge en elegante wijnen. De druif dankt haar roem echter vooral aan de zoete wijnen die deze druivensoort voort kan brengen. De druivenstokken staan voor deze kwaliteitswijnen dikwijls tegen steile hellingen aangeplant.

Vijftiende keer

Het was de vijftiende keer dat het Aletta-druivenplukkamp plaatsvond. Uiteraard werden de leerlingen begeleid door enkele docenten.