Daniël (11) uit Hoogezand: Alpe d'Huez op voor het goede doel

Hoogezand - De 11-jarige Daniël Bazuin heeft een droom, die hij volgend jaar hoopt te verwezenlijken. Dan wil hij namelijk op zijn racefiets de Alpe d’Huez beklimmen.

Hij wil dat doen voor een goed doel; voor mensen met kanker. Zo hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de bestrijding en genezing van mensen met kanker. “Voor alle zieke mensen wil ik afzien en als het moet loop ik met mijn fiets de berg op maar ik kom boven” klinkt het strijdlustig.

Alpe d'Huzus

Het liefst wil Daniël meedoen met de organisatie Alpe d’Huzus, een zusterorganisatie van het bekende Alpe d’Huzes. Bij Alpe d’Huzus leggen deelnemers minimaal €666,66 in aan sponsorgeld. Omdat Daniël minderjarig is moet hij begeleid worden tijdens zijn beklimming en hij mag niet afdalen. Zijn vader, Casper Bazuin, zal hem begeleiden in de tocht bergopwaarts. Ook vader moet minimaal €666,66 aan sponsorgeld meenemen.

Acties

Daniël gaat er helemaal voor, hij wil vanaf nu een aantal acties op touw zetten om zoveel mogelijk geld op te halen om zijn droom te kunnen verwezenlijken. De eerste actie is al bekend. Daniël staat op vrijdag 1 november en zaterdag 2 november op het podium van Muziekschool de Notenboom. Samen met zijn zusje Laura zingt hij dan het lied: “Geef nooit op”; het Alpe d’Huez lied. Die beide avonden collecteert hij voor het goede doel. De komende maanden zal hij nog meer acties bedenken om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Verder hopen vader en zoon Bazuin begeleiding te ontvangen van professionals zodat ze goed voorbereid aan de klim kunnen beginnen. Wie Daniël wil helpen met zijn actie kan bellen met 0598-322588.