FietsToerClub De Dobberieders houdt veldtoertocht

Zuidlaren - FietsToerClub De Dobberieders uit Zuidlaren houdt op zaterdag 2 november de 29ste editie van de Henk Steenbergen fietsen veldtoertocht.

Dit jaar is de ATB-commissie er weer in geslaagd om een geheel nieuwe route uit te zetten. Er kan een keuze gemaakt worden uit 25 of 50 kilometer. De route is in nauw overleg met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Drents Landschap en andere grondeigenaren tot stand gekomen. Deze vernieuwde route biedt alles wat een veldtoertocht uitdagend en spannend kan maken.

Technische route

Dit betekent heel veel bos en heidepaadjes, heuveltjes en slootjes, dus veel singeltracks. Het is een technische route die door iedere deelnemer gereden kan worden. Ook de nieuwe ATB Strubbenroute is in het geheel opgenomen. De tocht wordt op een aantal punten beveiligd door verkeersregelaars. Op de route bevinden zich een tweetal verzorgingsposten waar de inwendige mens wordt verzorgd. Sportcentrum de Wenakkers stelt haar accommodatie voor dit jaarlijks terugkerende evenement beschikbaar aan de FietsToerClub de Dobberieders. Dit betekent een ruime ontvangst, douche en kleedgelegenheid. Tevens kan men de fiets na afloop afspuiten. Er kan worden gestart tussen 9 en 10 uur. Meer informatie via Dinus Vos (0610852103) of de website.