Schadeafhandeling storm in H-S vergt nog een week

Hoogezand - Er zijn maandag 83 meldingen binnengekomen bij het gezamenlijke actiecentrum van de gemeente en de brandweer Hoogezand-Sappemeer.

Het beeld is dat er in totaal 120 bomen en 4 lantaarnpalen zijn gesneuveld door de storm. Er is geen informatie bekend dat de storm in Hoogezand-Sappemeer tot gewonden heeft geleid.

Stormschade

De gemeente Hoogezand-Sappemeer verwacht nog een week nodig te hebben om alle stormschade af te wikkelen. Het gaat daarbij om het opruimen van bomen, takken en stobben. Het Bedrijf voor Werk en Re-integratie (BWR) assisteert door het opruimen van takken in goten, op grasvelden en parkeerplaatsen. Zwaar beschadigde bomen zullen met spoed gekapt worden omdat ze gevaar opleveren.

Afhandeling schades

Inwoners die schade hebben ondervonden door ‘eigen’ bomen kunnen terecht bij hun verzekeraar. Als een gemeentelijke boom schade aan persoonlijke eigendommen heeft veroorzaakt, kunnen inwoners ook terecht bij hun eigen verzekeraar. Het is niet noodzakelijk om rechtstreeks de gemeente aan te spreken om een efficiënte schadeafhandeling mogelijk te maken. De verzekeraars regelen dat onderling.

Situaties melden

Als inwoners verder gevaarlijke situaties tegenkomen, kunnen zij contact opnemen met Mooiman: 0900-666 46 26, via Twitter @mooimanhs of mooiman@hoogezand-sappemeer.nl.