Frans Luijckx opent fietspad Woldweg – Foxholstermeer

Foxhol - Wethouder Frans Luijckx van Hoogezand-Sappemeer opent maandag 4 november het nieuwe fietspad in de Kropswolderbuitenpolder tussen Hoogezand en het Foxholstermeer.

Door deze fietsverbinding kunnen forensen en recreanten sneller en veiliger op de fiets van Hoogezand-Sappemeer naar Groningen en Haren. Ook de ontsluiting van het 'rondje Zuidlaardermeer' vanuit Hoogezand is hierdoor sterk verbeterd.

Regionaal belang

Het fietspad is van regionaal belang. Er ontstaat een directe hoofdfietsverbinding tussen Hoogezand en Groningen, waardoor de stad beter bereikbaar wordt. Zeker omdat de gemeente Groningen vorig jaar al een fietspad aanlegde tussen de Duinkerkenstraat en de Dr. Ebelsweg. Hierdoor ontstaat er een tweede kwalitatief goede fietsverbinding tussen Groningen en Hoogezand met een eigen karakter.

Fietsrouteplus

Zowel de provincie Groningen als de Regio Groningen - Assen vindt fietsverbindingen tussen de stad Groningen en de omliggende plaatsen van belang. Dergelijke fietsroutes worden getypeerd als fietsrouteplus. Dit in combinatie met de gunstige ligging ten opzichte van de stad Groningen biedt grote kansen voor het fietsgebruik. Het fietspad is dan ook medegefinancierd door de provincie Groningen (BDU) en de Regio Groningen-Assen.

Veilige fietsverbinding

Ook voor de verbinding tussen Hoogezand en Haren is hiermee een kortere en veilige fietsroute ontstaan. Door de tunnel onder de Dr. Ebelsweg is er een directe en meer verkeersveilige route tussen Hoogezand en Haren. Het nieuwe fietspad ligt in een landschappelijk aantrekkelijker gebied ten opzichte van het fietspad langs de Energieweg en de Rijksweg West. Fietsers hebben nu de keuze om die route te nemen met zijstraten, uitritten van grote bedrijven en waarbij wegen overgestoken moeten worden, of voor de rechtstreekse recreatieve route door de polder te kiezen. Het deel dat nu geopend wordt heeft een breedte van 2,5 meter en een lengte van bijna 2 kilometer.

Rondje Zuidlaardermeer

Voor de recreanten vanuit Hoogezand, Kropswolde en Foxhol is de fietsroute 'Rondje Zuidlaardermeer' nu ook beter bereikbaar. Voorheen was deze route alleen via het recreatiegebied Meerwijck toegankelijk. Door dit fietspad is er een rechtstreekse verbinding met het natuurgebied.