Realisatie Gasthuis Hoogezand-Sappemeer nabij

Hoogezand - Volgens het bestuur van het Gasthuis Hoogezand-Sappemeer is de kans groot dat het hospice aan de Kerkstraat in Hoogezand gerealiseerd gaat worden. Het streven is om eind 2013 met de bouw te starten.

Nadat aanvankelijke pogingen om in de bestaande woning een Gasthuis te vestigen stuk liepen omdat de woning bouwkundig te slecht was om deze te verbouwen en daarna een nieuwbouwplan op dezelfde plaats te duur werd, is er nu een plan om een nieuwe dubbele woning neer te zetten en deze direct bij de bouw in te richten als hospice. Dit plan is een sobere uitvoering van het nieuwbouwplan dat een jaar geleden op tafel lag. Het plan dat Steelande wonen nu heeft ontwikkeld, voldoet aan de eisen die het bestuur van het Gasthuis heeft gesteld.

Extra geld nodig

Om het Gasthuis echter ook in gebruik te kunnen nemen heeft het bestuur extra geld nodig voor de inrichting en om de verwachte aanloopverliezen van het eerste jaar te kunnen bekostigen. In totaal is naar schatting nog € 50.000 nodig, hetgeen bij elkaar gehaald moet worden door acties en giften.

Baptistengemeente Hoogezand - Beukemastraat

De jubilerende Baptistengemeente Hoogezand - Beukemastraat (90 jaar) is een van de partijen die zich inzet voor de realisatie van het Gasthuis. Eerder ontving het Gasthuis al geld van Stichting Roparun (€40.000), de provincie Groningen en de gemeente H-S, (€125.000) en uit diverse fondsen (€155.000).