Brandweermuseum in Sappemeer

Sappemeer - Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen Hoogezand–Sappemeer mag haar stalling in Sappemeer officieel brandweermuseum noemen.

Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen is op 15 september 2009 opgericht. Doelstelling was oud brandweermateriaal te behouden, onderhouden verwerven en beheren. Daarnaast neemt ze regelmatig deel aan open dagen en evenementen als oldtimersshows.

Loods

De stichting heeft al haar voertuigen, handbrandspuiten, motorspuiten en andere kleine materialen ondergebracht in een ongeveer 1400 vierkante meter grote loods in de Kleinemeersterstraat in Sappemeer.

Droom in vervulling

De loods is sinds 20 maart 2012 open ter bezichtiging. Aanvankelijk nog niet als museum. Nu dus wel. Waarmee de stichting een droom in vervulling zag gaan. “Hier zijn we erg trots op”, stelt Marc Bakker, voorzitter van het brandweermuseum én Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen.

Openingstijden

Het brandweermuseum is elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur, of op afspraak (tel. 06-51826079) geopend.