Overname Eska Graphic Board in Hoogezand en Sappemeer

Hoogezand - Andlinger & Company en H2 Equity Partners hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van 100 % van de aandelen in Eska Graphic Board BV.

Eska is de wereldmarktleider op het gebied van productie en verkoop van grafisch karton op basis van 100 % gerecycled papier. Eska’s producten worden toegepast als halffabricaat in onder meer hardcover boeken, ordners, puzzels, spellen en luxe verpakkingen. De onderneming realiseerde in 2012 een omzet van € 141 miljoen, waarvan 95% uit export.

Hoogezand en Sappemeer

De productie vindt plaats in twee moderne fabrieken in Hoogezand en Sappemeer. Daarnaast beschikt Eska over een internationaal verkoopnetwerk met eigen vestigingen in zes landen. De onderneming biedt werk aan circa 450 personeelsleden, waarvan 350 in Nederland.

H2 Equity Partners

Eska is in 2006 overgenomen door H2 Equity Partners en het management en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een toonaangevende en winstgevende speler in haar marktniche. Onder de vlag van Andlinger zal Eska verder werken aan haar internationale groeistrategie.

Andlinger

Andlinger & Company is een besloten partnership rond de familie Andlinger, in 1976 gesticht in de Verenigde Staten en sinds 1987 actief in Europa, vanuit kantoren in Brussel en Wenen. Andlinger participeert hoofdzakelijk in industriële bedrijven. Het zittende management blijft aan na de overname.

Positief advies OR

De OR van Eska heeft een positief advies afgegeven over de voorgenomen transactie. De vakbonden en SER zijn geïnformeerd. De transactie zal naar verwachting op korte termijn worden afgerond. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.