Dorpsrandpark Kolham in de race voor titel Groen Dichterbij Icoonproject 2014

Kolham - Het project Dorpsrandpark Kolham is een van de 33 groene buurtprojecten die genomineerd zijn voor de titel Groen Dichterbij Icoonproject 2014.

Uiteindelijk ontvangt in iedere provincie één initiatief de titel, steun van een professioneel team en een financiële bijdrage van maximaal € 20.000.

Provincie Groningen

In de provincie Groningen zijn drie projecten genomineerd. Dorpsrandpark Kolham (Kolham) is bezig om 16 hectare tussen het dorp en een natuurgebied om te vormen tot een park. Buurttuin de Gelderse Es (Groningen stad) is een buurtmoestuin met individuele tuintjes en heeft een gemeenschappelijk deel met kruiden, fruit en bloemen voor iedereen. Kloostertuin SintJan (Kloosterburen) is een plek waar ouderen en kinderen gezamenlijk tuinieren. Deze middeleeuwse kloostertuin heeft een aparte kruidentuin, theetuin, een pluktuin en een natuurspeelplaats. Tijdens het grote Groen Dichterbij Event in Amersfoort op 23 november presenteren alle genomineerden hun project op een interactieve markt. Een vakjury onder leiding van Theo van Oosten, plaatsvervangend directeur Oranje Fonds, beslist welke projecten de titel Icoonproject 2014 mogen dragen.

Groen Dichterbij

Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten of wijken om gezamenlijk aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van hun omgeving. ‘Groen’ is hierbij het middel om de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.