Drie teams DFS dichtbij NK trampolinespringen

Alkmaar - Vier teams van DFS uit Hoogezand hebben zaterdag deelgenomen aan de eerste van twee plaatsingswedstrijden voor de NK trampolinespringen voor clubteams in de A- en B-klasse.

Eén team nam deel in de A-klasse, en de andere drie in de B-klasse. Behalve een teamklassement werd een individueel klassement opgemaakt, zodat verenigingen die niet genoeg springers hebben om teams samen te stellen toch deel kunnen nemen. Voor Joska Groendijk (16) en Kevin Suurd (17) was het bovendien de laatste wedstrijd vóór zij op 12 november met hun trainer afreizen naar de World Age Group Competition (het officieuze WK voor leeftijdsklassen) in Bulgarije.

A klasse

Het A-team, zaterdag bestaande uit Sander Bos (16), Kevin Suurd (17), Esther van Voorthuizen (21) en Deborah Velema (24), deed goede zaken. Omdat bij een teamwedstrijd de drie beste resultaten van de vier springers tellen konden kleine missers van Sander en Esther niet verhinderen dat ze als tweede team van Nederland het podium mochten bestijgen. Kevin Suurd gaf de dag extra glans door alle mannelijke deelnemers (junioren en senioren) achter zich te laten.

B-klasse

Esmay Postema (16), Anika Veenstra (16), Joska Groendijk (16), en Hylke Halsema (17) kwamen samen ook erg goed voor de dag. Hun stabiele en netjes gesprongen oefeningen leverden een derde plaats op; een prima uitgangspositie voor plaatsing voor het NK. Esmay Postema sprong bovendien haar persoonlijke hoogterecords aan flarden. Joska Groendijk sprong twee keer een nieuwe, extra moeilijke oefening. Ze behaalde hiermee de tweede plaats in het individuele klassement. Het tweede, iets jongere, team uit Hoogezand bleek ook flinke vooruitgang te hebben geboekt. Tim Jonkman (12), Milou Martoredjo (13), Cindy van der Meij (14), en Floor Meijer (14) werden op gepaste afstand van het eerste B-team vijfde. In totaal deden 11 teams uit het hele land mee. Tim Jonkman won ook nog eens de individuele wedstrijd. Milou Martoredjo pakt individueel zilver. Minder succesvol waren de dames van het derde B-team. Zowel Evelien Schaafsma (20) als Nienke Borgman (22) kwam ten val. Hierdoor eindigden ze, samen met Janell Richardson, onderaan de uitslag. Janell Richardson veroverde wel individueel goud in de senioren damesklasse.