Sophie Huiting wint talentenjacht De Notenboom

Hoogezand-Sappermeer - Sophie Huiting uit Hoogezand heeft zaterdag in muziekcafé De Tibbe in Sappemeer de finale van de talentenjacht van muziekschool De Notenboom uit Sappemeer gewonnen.

De Hoogezandse kreeg 256 van de drie jury's; een het docententeam van De Notenboom en het publiek. 'Sophie zingt mooi en beheerst, daar kunnen we wat mee!', oordeelden de juryleden. Sophie verdiende met de winst een lespakket ter waarde van 500 euro. "Wij geven haar steuntje in de goede richting. Hoe het lespakket eruit gaat zien gaan we met Sophie en haar ouders bespreken. Ze mag dit helemaal zelf indelen. Ik weet zeker dat we nog veel van haar gaan horen", meldt eigenares Jacintha Porrenga van De Notenboom. Mathijs Groen werd tweede met 195 punten. Nick Bosma eindigde met hetzelfde puntenaantal op de derde prijs.

Talent van Hoogezand-Sappemeer

"Afgelopen maand zijn wij op zoek geweest naar het talent van Hoogezand-Sappemeer en omstreken", vertelt Jacintha over de talentenjacht. "We hebben op scholen naar talent gezocht en we hebben voorrondes gehouden. In totaal hebben er 100 kinderen tot 18 jaar meegedaan. Uit deze 100 kinderen hebben we 12 finalisten gekozen." "De finalisten waren Mads, Maureen, Yara, Fleur, Naomi, Emanuel, Denise, Tessa en Marjolijn, Globalisation, Sophie, Nick en Mathijs. Alle 12 zijn het enorme muziektalenten. We hebben deze avond van alles gehoord. Van klassieke gitaar tot stevige rock nummers, tot kinderen voor kinderen."

Aanmoedigingsprijs

De klassiek gitaar spelende Yara van der Wielen won een aanmoedigingsprijs. Het leverde haar een lespakket ter waarde van € 100 op, plus een cadeaubon van Leo Music & Audio.

Daniel Bazuin

Op de finaleavond werd ook aandacht geschonken aan de actie van Daniel Bazuin. De 11-jarige Daniel doet volgend jaar voor het goede doel - KWF - mee aan Alpe d'HuZes. Van elk verkocht entreekaartje ging € 0,50 naar Daniel, die ook collecteerde. Hij haalde uiteindelijk 270 euro op.