Actie Baptistengemeente Hoogezand voor Gasthuis levert ruimt 12 mille op

Hoogezand - De actie van Baptistengemeente Hoogezand - Beukemastraat voor het Gasthuis Hoogezand-Sappemeer heeft 12.104,40 euro opgebracht.

Fokko van der Struik maakte dit bedrag dinsdagavond bekend na afloop van een spectaculaire actie met pingpongballen. Voor deze actie hebben leden van de kerk in de hele gemeente Hoogezand-Sappemeer loten (à 1 euro) verkocht. Deze (genummerde) pingpongballen werden dinsdagavond vanaf hoogte de Beukemastraat in geschoten. De ‘eigenaren’ van de 3 ballen die het verst van de silo belandden, waren goed voor de hoofdprijzen; een dames-/ herenfiets, een flatscreen tv en een i-pad.

Stepactie

Deze pingpongballenactie werd vrijdag en zaterdag vooraf gegaan door een 24-uurs stepactie. De deelnemers moesten afwisselend een rondje van 3 kilometer door het Wester- en Oosterpark maken. Ze lieten zich hiervoor sponsoren door burgers en bedrijven. De actie werd vrijdag gestart door wethouder Ger Lindeman van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en zaterdag afgesloten door voorzitter Bert Kolk van Stichting Gasthuis Hoogezand-Sappemeer. Kolk werd hierbij gesteund door voorganger Erry Fokkert van de baptistengemeente.

Bert Kolk

De opbrengst van de actie werd in een afsluitende bijeenkomst in het kerkgebouw in de Beukemastraat door Fokko van der Struik overhandigd aan Bert Kolk. Hij toonde zich blij verrast met het grote bedrag en bedankte de baptistengemeente voor haar inzet.

 Bouwaanvraag

Kolk maakte bovendien bekend dat het stichtingsbestuur binnenkort een overeenkomst tekent met Steelande wonen.  Vervolgens zal de bouwaanvraag voor het nieuwe Gasthuis ingediend worden.

Jubileum

De baptistengemeente voerde de actie in het kader van het 90-jarig bestaan.  ”Uit dankbaarheid dat we zo lang gemeente mogen zijn, wilden we iets doen voor de inwoners van de gemeente Hoogezand-Sappemeer.”