Leerlingen CSG Rehoboth op podium poptempel de Melkweg

Amsterdam - Drie leerlingen van CSG Rehoboth uit Hoogezand staan donderdag 14 november met een zelfgeschreven Duitse rap op het podium van de Melkweg in Amsterdam. Zij doen dit in het kader van de negende editie van de Hiphop-battle van het Duitsland Instituut.

Dit festival is een succesvolle manier gebleken om scholieren op een laagdrempelige manier enthousiast te maken voor de Duitse taal. Het project sluit naadloos aan bij de doelstellingen van de Actiegroep Duits, die scholieren aanmoedigt bewust te kiezen voor het schoolvak Duits.

Eigen rap met als thema 'Ich'

Leerlingen uit 3 en 4 VMBO en HAVO schrijven ter voorbereiding op dit festival tijdens hun lessen Duits een eigen rap in het Duits met als thema ‘Ich’. Na een interne competitie vaardigt elke school de beste rapgroep af naar de Hiphop-battle. Daar werken de leerlingen onder leiding van de Duitse professionele rappers van de groep Nichts zu verliern in workshops verder aan hun teksten en presentaties.

Driedaagse reis naar Berlijn

Na de workshops staan de leerlingen van dertien scholen uit heel Nederland met een act op het beroemde podium van de Amsterdamse Melkweg. Een jury kiest de beste rapgroep. Deze wint naast een grote beker een driedaagse reis naar Berlijn, aangeboden door Amstel House Berlin, en een studio-opname van de rap.

Klas 2D

CSG Rehoboth wordt vertegenwoordigd door Lyndsey Williams, Loïs van Beek, en Juulke Wayer. Zit zitten allen in klas 2D TTO Duits.