Cruyff Court in Hoogezand officieel open op 14 november

Hoogezand - Op de hoek Thorbeckelaan - Goeman Borgesiusstraat in Hoogezand wordt donderdag 14 november om 15.00 uur een Cruyff Court geopend.

Dit gaat gepaard met korte toespraken van wethouder Roelof Stäbler van Hoogezand-Sappemeer, Henk van der Meer, lid van de raad van bestuur van Lefier Hoogezand-Stadskanaal, en directeur Carole Thate van de Cruyff Foundation.

FC Groningen

Aansluitend is er vooral voor de jeugd gelegenheid deel te nemen aan de activiteiten waarin bewegen en spelen centraal staan. Hierbij zullen ook enkele spelers van FC Groningen aanwezig zijn.

Gorecht-West

Het Cruyff Court wordt op initiatief van bewoners uit Gorecht-West en Fier4Grunn gerealiseerd. Gesteund door de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Lefier, FC Groningen, bewonerscommissie Gorecht-West en studenten van de Hanzehogeschool Groningen werden fondsen geworven en plannen gesmeed.

Cruyff Court

Met het Cruyff Court krijgen Gorecht-West en de omliggende wijken een goede, veilige plek om te sporten en gelegenheid om buiten te spelen. Het Cruyff Court geldt als ontmoetingsplek, een plek waar thema's als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan.