Drie teams DFS uit Hoogezand naar NK trampolinespringen

Vries - Drie teams van DFS uit Hoogezand hebben zich zaterdag in Vries geplaatst voor het het NK trampolinespringen voor clubteams in de E-, D- en C-klasse.

Voor aanvang van de plaatsingswedstrijd in Vries waren vijf DFS-teams nog kansrijk. Drie van deze teams waren actief in de D-klasse.

C-klasse

Het C-team van DFS moest het zaterdag stellen zonder de zieke Julia Dallinga. Het verder uit Ilse Donkerbroek, Marcella van der Meij en Janine Doorenbos werd voor de gelegenheid aangevuld met Lisette Ziel, die normaal in het derde D-team springt. Ze deed dat met verve en sprong een stabiele wedstrijd. Met een tweede plaats - in zowel dag- als eindklassement - plaatste het C-team zich voor het NK in Oss op 14 december.

D-klasse

De drie in de D-klasse uitkomende DFS-teams hadden alle drie nog kans om zich te kwalificeren voor het NK. Dat het team uit Heerenveen onverslaanbaar was bleek al bij de vorige wedstrijden. Er waren derhalve nog maar twee plaatsen te vergeven. Doordat ook het D-team uit Assen nog een plaatsje steeg,  moesten de de drie DFS-teams met elkaar knokken om één ticket voor het NK. Het uit Jennifer Kuipers, Manon Vonk, Anouk Dreijer en Nadine Bos tweede team van DFS kwam als winnaar uit de bus. Team 3 (Lisa van der Werff, Melissa Edens, Mellissa Werkman, Anna Jager) eindigde als zesde in het dag- en als vierde in het eindklassement. Team 4 (Evelien Leegstra, Daphne van der Veen, Jet Hindriks en Jeanique Hoeve) werd vijfde in het dagklassement.

E-klasse

In de E-klasse was de strijd iets minder spannend. Het eerste E-team van DFS - Nina Lokken, Silke Groendijk, Sandra Hartman en Marijke Hessbusselaar - kon NK-deelname eigenlijk al niet meer ontgaan. Bij de vorige twee wedstrijden waren de dames al als tweede en als eerste geëindigd. Ook zaterdag verliep alles weer soepel voor deze jonge springers. Net als in de eerste wedstrijd eindigde het team op de tweede plaats, ook in het eindklassement. Het jongste team uit Hoogezand, bestaande uit Florian en Tobias Charles, Quinten Siemensma en Ilse Redeker, eindigde in de middenmoot.