Prijsuitreiking Vredesposterwedstrijd Lionsclub Skriamere Slochteren

Siddeburen - In het Ufkenshuis in Siddeburen heeft vrijdag de prijsuitreiking plaatsgevonden van een Vredesposterwedstrijd van Lionsclub Skriamere Slochteren.

Lions Clubs International houdt elk jaar een 'Peace Poster Contest' voor kinderen. Het thema voor de Vredesposterwedstrijd dit jaar was: 'Our World, Our Future'. Lionsclub Skiramere Slochteren organiseerde deze tekenwedstrijd voor de kinderen uit de gemeente Slochteren.

Thema vrede

"Via deze tekenwedstrijd proberen we de kinderen ook te laten nadenken over het thema vrede", stelt Christine Hillemans van Lionsclub Skriamere Slochteren. "En dat is gelukt! De leerlingen van De Kinderboom, De Wegwijzer, De Meent, De Ster en de brugklas van de locatie Siddeburen van het EemsdeltaCollege deden aan deze wedstrijd mee en maakten prachtige tekeningen."

Prijswinnaars

Een jury, bestaande uit Tity Klimp, Stientje van Tright en Cynthia Heineman, bepaalde de prijswinnaars. Dit waren (per school) Carlijn Boekema (De Ster, Harkstede), Suzannah van Dijk (De Meent, Schildwolde), Aukje Paap (De Kinderboom, Slochteren), Jasper de Vries (De Wegwijzer, Slochteren) en Joran Hofkamp, Niels van Breugel en Sander Oldert (Eemsdelta, College Siddeburen). Overall winnaar werd Danielle Storteboom. Haar tekening dingt mee naar de districtsprijs en eventueel de landelijke prijs.