Schaap doodgebeten in weilandje achter Wilhelminastraat in Sappemeer

Sappemeer - Twee loslopende rottweilers hebben in de nacht van maandag op dinsdag een schaap van Rob en Lia van der Schaaf uit Sappemeer doodgebeten.

"Op 12 november omstreeks 03.30 uur werden wij gewekt door ons hondje", laat Rob van der Schaaf weten. "Die ging wel naar de deur maar wilde niet naar buiten. Er was dus iets aan de hand. Mijn vrouw ging kijken en zag een van onze twee schapen in het gras liggen met twee rottweilers die aan het dier aan het vreten waren."

Wond van 40 x 40 centimeter

"Ik ging naar buiten maar toen waren de honden al weg. De gealarmeerde dierenarts Fred Smit uit Schildwolde was ook zeer ontdaan bij het zien van de vreselijke wond van ongeveer 40 x 40 centimeter. Hij heeft het dier uit zijn lijden moeten verlossen. Intussen was de politie gearriveerd. Zij heeft proces-verbaal opgemaakt."

Waarschuwing

Het echtpaar Van der Schaaf wil de lezers van de HS-krant waarschuwen: "Mocht iemand iets weten over twee loslopende rottweilers, geef dat dan a.u.b door aan de politie. De honden hebben bloed geproefd en zijn nu heel erg gevaarlijk. Ook voor kinderen, volgens kenners, waaronder de hondengeleider van de politie." "Wij hopen dat de honden gevangen en er een eind komt aan deze gevaarlijke situatie", besluit Van der Schaaf.