BVHS 11 keer op podium eigen judotoernooi in Hoogezand

Hoogezand - Budovereniging Hoogezand-Sappemeer (BVHS) was met 18 judoka's vertegenwoordigd op haar eigen internationale judotoernooi. Dit toernooi vond zaterdag voor de 24ste keer plaats in Sportcentrum Kalkwijck in Hoogezand.

De 18 BVHS'ers kwamen over vier blokken verdeel in actie. In het eerste blok verschenen 7 BVHS-judoka's op de mat. 3 Van hen vielen in de prijzen. Geert Vos veroverde het goud, Jaylani Akudaman het zilver en Youssef Vijwinkel het brons. Sammy-Jo Mekkring, Jesper Bax, Inge Bos en Kubra Karabag grepen net naast de prijzen.

Blok 2

Tijdens het tweede blok kwamen Emiel Hoogeveen en Oscar Brouwer in actie. Brouwer pakte het zilver, Hoogeveen werd vierde.

Blok 3

In het derde blok moesten vijf BVHS'ers aan de bak. Vier van hen veroverden een podiumplaats. Joost Prins en Leon Bax werden tweede, Vera Raspe derde en Huub Raspe vierde. Tim Kremer pakte geen prijs.

Blok 4

In het vierde blok was er brons voor Dion Brondijk en Sebastiaan Slachter. Nick van der Heiden, net als Dion uitkomend in de gewichtsklasse tot 36 kilogeram, viel net buiten de prijzen.