Auto Revista verruilt Sluiskade voor Industrieweg

Hoogezand - Wethouder Frans Luijckx verricht vanavond (woensdag) om 18.30 uur de officiële openingshandeling van het nieuwe bedrijfspand van Auto Revista. De autoshop verruilde de Sluiskade voor de Industrieweg.

Het nieuwe onderkomen aan de Industrieweg is een heuse blikvanger. "Een ideetje van de architect", zegt eigenaar Eric Sietsma. "De kleuren van het pand komen precies overeen met de bedrijfskleuren: rood en antraciet. Ik had vooraf niet gedacht dat het zo fel zou zijn, maar ik ben er heel blij mee. Ik krijg er ook uitsluitend complimenten voor."

Inpandige werkplaats

De belangrijkste reden om de Sluiskade na twaaalf jaar de rug toe te keren, is een praktische. "Op de nieuwe locatie hebben we een inpandige werkplaats. Voorheen waren winkel en werkplaats gescheiden. Dat leidde regelmatig tot misverstanden", weet Sietsma. De ondernemer had de nieuwe locatie al jaren op het oog. "Twaalf jaar geleden (toen Auto Revista de Meint Venigastraat na achtten jaar verruilde voor de Sluiskade, red.) al. Dit is namelijk een prachtige zichtlocatie. Maar de grond was toen niet te koop. Nu dus wel."

Twee ingangen

Behalve vanaf de Industrieweg is Auto Revista nu ook vanaf de Molendijk te bereiken. Sietsma: "We hebben twee ingangen. Verder is het hier super parkeren en kunnen ook leveranciers hier veel gemakkelijker terecht." Vooralsnog heeft Auto Revista 'verhuisd wat we hadden'. "Maar ik sluit niet uit dat de verhuizing op termijn een positief effect heeft. Daarbij kun je denken aan de uitbreiding van het assortiment of aan een uitbreiding van de activiteiten." Een eerste voorbeeld is de winterbandenopslag. "Dat deden we al op beperkte schaal. Nu kan dat zonder limiet", weet Sietsma.