Stijging WW-uitkeringen in Hoogezand-Sappemeer en Slochteren

Hoogezand - Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen in Hoogezand-Sappemeer eind oktober uitkomt op 995. Een jaar eerder waren dat er 782.

Het aantal WW-uitkeringen is de afgelopen 12 maanden met 27,2 % gestegen. De afgelopen maand kent een stijging met 3,2 %.

Slochteren

In de gemeente Slochteren steeg het aantal WW-uitkeringen in de afgelopen 12 maanden met 37,7 %. De afgelopen maand nam het aantal WW-uitkeringen er met 0,3 % af.

Banenverlies in zorg en welzijn

Een stijging van de WW in het najaar is in Noord-Nederland niet ongebruikelijk. De stijging van de WW in oktober in Groningen komt deels tot stand doordat veel tijdelijk en seizoensgebonden werk in landbouw en horeca afliep. De grootste stijging in de WW in Groningen komt echter uit de sector Zorg en Welzijn. De afgelopen maanden verloor vooral verzorgend personeel in jeugdzorg, thuiszorg, kinderopvang en welzijn zijn baan. Tegenover de stijging in landbouw, horeca en zorg staat een daling van de WW in het onderwijs. Een deel van de leraren die in juli en augustus werden ontslagen, is nu weer aan het werk.