Bezoek Duitse ambassadeur succesvol, Ondernemersavond H-S geslaagd

Hoogezand - De nieuwe Duitse ambassadeur Franz Josef Kremp bracht donderdag een bezoek aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Dezelfde dag vond in het Kielzog ook de Ondernemersavond Hoogezand-Sappemeer plaats.

Ambassadeur Kremp bezocht ‘s middags het bedrijf Kampen Industrial Care. Dit snel groeiende Hoogezandster bedrijf in de industriële dienstverlening heeft sterke handelsrelaties met Duitsland. Het bezoek werd afgesloten met een diner, waar vertegenwoordigers van bedrijven uit Hoogezand- Sappemeer, van het bedrijvenpark Rengers en CSG Rehoboth kennis konden maken met de ambassadeur.

Ondernemersavond

Aan de Ondernemersavond Hoogezand-Sappemeer deden ongeveer 170 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven mee. Het thema 'Over de grens' werd ingeleid door gastheer wethouder Frans Luijckx en kundig uitgediept door journalist en schrijfster Margriet Brandsma en directeur van de Ems Dollard Regio Karel Groen. Een groep leerlingen van CSG Rehoboth uit Hoogezand, waar tweetalig onderwijs Nederlands – Duits wordt gegeven, sloten het eerste gedeelte van de avond af met de Duitstalige rap 'Vierundzwanzigsieben'. Daarna was er ruim de gelegenheid om informeel te netwerken. Daarvoor waren diverse kennisinstellingen op het gebied van zaken doen met Duitsland aanwezig.