A- en B-teams DFS strijden voor NK-tickets

Zoetermeer - Het A-team en de B-teams van DFS uit Hoogezand kregen zaterdag in Zoetermeer een tweede kans op plaatsing voor het NK trampolinespringen voor clubteams.

Het uit Sander Bos (16), Kevin Suurd (17), Esther van Voorthuizen (21) en Deborah Velema (24) bestaande A-team van DFS stak zaterdag niet in de beste vorm. Dat bleek echter ook niet nodig . De achtste plaats in Zoetermeer betekende een vierde plaats in het eindklassement, genoeg voor plaatsing voor het NK.

B-klasse

Team B2 van DFS - Esmay Postema (16), Joska Groendijk (16), Anika Veenstra (16) en Hylke Halsema (17) - eindigde in Zoetermeer op de derde plaats. Omdat het team eerder in Alkmaar al tweede was geworden, mag verwacht worden dat dit team op het NK zal meedoen om de prijzen. Team B3 - Tim Jonkman (12), Milou Martoredjo (13), Cindy van der Meij (14) en Floor Meijer (14) - bleef in Zoetermeer 10 punten achter op de podiumplaatsen. "Hoewel deze talenten hun uiterste best deden, valt er met hard trainen de komende drie weken nog wat schade goed te maken", stelt hoofdtrainer Roland Klein. "Ze hebben met hun stabiele en nette oefeningen in elk geval laten zien dat de concurrentie zich geen grove fouten kan veroorloven in Oss." Het NK voor clubteams vindt 14 december plaats in Oss.