Werkmiddag in Drevenbos in Hoogezand

Hoogezand - De buurtcommissie van het Drevenbos in Hoogezand en IVN Hoogezand-Sappemeer hebben vrijdag een werkmiddag gehouden in het Drevenbos in Hoogezand. Ongeveer 70 basisschool leerlingen uit Woldwijck, buurtbewoners van De Dreven en 4 IVN-vrijwilligers staken daarbij de handen uit de mouwen.

De basisscholieren uit Woldwijck hebben het bos, dat in 1989 door scholieren is aangeplant, dit voorjaar geadopteerd door 30 zelfgemaakte nestkasten op te hangen. Vrijdag werden de nestkasten schoongemaakt en zo nodig van de boom gehaald om te worden gereviseerd.

Vogels genesteld

Samen met 4 vrijwilligers van IVN werd bovendien geïnventariseerd welke vogels genesteld hebben in de kast. Het overzicht daarvan verschijnt eerdaags op de site drevenbos.nl. Een andere groep verwijderde een in de storm omgevallen grove den van een wandelpad. Een derde groep verwijderde de boomopslag in de kuilen aan de Esdoornweg. Onder deskundige leiding van het IVN werd van het snoeimateriaal een takkenril gemaakt in het aangrenzende bos.