Oetra Gopal lijsttrekker GroenLinks Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand - De leden van de afdeling Hoogezand-Sappemeer van GroenLinks hebben Oetra Gopal gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

Met deze keuze lieten de leden eenduidig weten tevreden te zijn met haar functioneren de afgelopen vier jaar, waarin zij wethouder was namens GroenLinks met een goed gevulde portefeuille: financiën, cultuur, mantelzorg, ouderen en vrijwilligersbeleid. De leden achten het een prestatie van formaat dat Gopal een sluitende begroting heeft kunnen presenteren, zonder waardevolle voorzieningen te hoeven schrappen. 'Daarmee heeft ze haar kwaliteiten binnen het goed draaiende college van B&W bewezen.'

Oetra Gopal

Oetra Gopal was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen ook al lijsttrekker van GroenLinks Hoogezand-Sappemeer. "Ik heb in mijn leven aan den lijve ervaren hoe belangrijk waarden als vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit zijn. Waarden die ik bij GroenLinks terugvind", stelt zij. "Ik sta pal voor een samenleving waarin mensen elkaar niet uitsluiten, maar elkaar een hand toereiken ondanks de onderlinge verschillen. Ieder mens is uniek, diversiteit is een verrijking voor ons allen. Met het lijsttrekkerschap krijg ik opnieuw de kans om te werken aan een samenleving die vol respect omgaat met milieu, mens en dier."

Afhankelijk van elkaar

Oetra Gopal woont nu ruim 20 jaar in Hoogezand-Sappemeer, is trotse moeder van twee kinderen en weet hoe afhankelijk mensen van elkaar zijn en welke rol de overheid daarin heeft te vervullen. "Mijn moeder was werkloos, had geen eigen inkomen en kreeg van de overheid een uitkering. Dankzij deze constructie kon mijn moeder voor ons zorgen. Op school zag een leraar mijn mogelijkheden en stimuleerde mij om door te gaan met studeren, een werkgever onderkende mijn leidinggevend talent en zag mijn competenties. Hij bood mij de gelegenheid deze verder te ontwikkelen."

De kar trekken

"Vier jaar geleden vertrouwden de mensen van GroenLinks in Hoogezand-Sappemeer in mijn maatschappelijke betrokkenheid en vroegen mij net als nu, de kar te trekken. We hebben allemaal zo af en toe mensen nodig, mensen die je laten voelen dat je ertoe doen. Zo wil ik in mijn functie als lijsttrekker, als wethouder, maar vooral als mens ook met anderen omgaan, laten ervaren dat ze ertoe doen." GroenLinks verwacht met Oetra Gopal een lijsttrekker in huis te hebben die zich inzet voor goede betaalbare zorg, werk, een duurzame toekomst, emancipatie en gelijke kansen voor iedereen.