Afscheid Harry Boersma als trainer BVHS in Hoogezand

Hoogezand - Harry Boersma (75) heeft zaterdag afscheid genomen als trainer van BVHS. Hij deed dat tijdens het halfjaarlijkse judo-examen van de Hoogezandster judoclub.

Dit examen had een speciaal karakter. Op Boersma's verzoek mocht namelijk iedereen die dat wilde een examen door hem laten afnemen. Boersma werd daarbij geassisteerd door alle andere trainers van BVHS. Ongeveer 70 leden lieten deze gelegenheid niet aan zich voorbij gaan en deden mee aan het examen. Ze werden stuk voor stuk beloond met een hogere slip of band. Een enkeling bedankte voor deze eer. Zij vonden het bijzonder genoeg aan dit laatste examen met Boersma deel te mogen neme. Zij gaan een volgende keer voor voor een hogere graduatie.

Receptie

Na het examen trakteerde BVHS haar trouwe trainer - Boersma gaf 22 jaar op geheel eigen wijze training bij de club - op een receptie. Deze werd door circa 100 genodigden bezocht.

Opvolging

Harry Boersma wordt als trainer opgevolgd door Geert en Miranda Vos, beiden al bijna 40 jaar actief in het judo. Boersma blijft beschikbaar voor speciale gelegenheden als clinics, examens en toernooien.