Leerlingen praktijkonderwijs AJC tonen ‘Kunnen & Kunsten’

Hoogezand - Groepjes leerlingen van de afdeling Praktijkonderwijs in Hoogezand van het dr. Aletta Jacobs College hebben vorige week hun ‘Kunnen & Kunsten’ laten zien in de kantine van de locatie Van Heemskerckstraat.

Docenten van deze locatie stellen elk jaar samen met ’t Kielzog Kunstencentrum een uitdagend kunstprogramma samen voor de leerlingen. De afgelopen periode volgde een groep leerlingen van de praktijkschool een dansworkshop in ’t Kielzog Kunstencentrum.

Dansen als in een videoclip

Onder leiding van docente Fenny Leirissa leerden de AJC’ers dansen als in een videoclip. Tijdens een afsluitende demonstratie trakteerden ze medeleerlingen, docenten en ouders op flitsende draaien, bijzondere sprongen en andere swingende danscombinaties.

Beeldend werk

Tegelijkertijd was er een kunstpresentatie ‘Keramiek’ van de groep leerlingen die onder leiding van docent en kunstenaar Jos Boerjan hadden deelgenomen aan de workshop ’Beeldend’ . Boerjan slaagde erin de leerlingen enorm te stimuleren en te inspireren. Sommige leerlingen stonden versteld van hun eigen creativiteit en het uiteindelijke resultaat: een prachtig stukje keramiek.