Ank Witteveen Jumbo's snert-kookkampioen van Hoogezand-Sappemeer 2013

Sappemeer - Ank Witteveen uit Sappemeer mag zich Jumbo's snert-kookkampioen van Hoogezand-Sappemeer 2013 noemen.

Zij won zaterdag een door de beide Jumbo-supermarkten in de Hoogezand-Sappemeer uitgeschreven snert-kookwedstrijd met in een de snelkookpan - in 30 minuten - bereide erwtensoep.

Jury

De uit chef-kok Mark van Duyvenvoorde van Hotel Faber, kok Ineke Hoeksema van Nieuw Woelwijck en Jumbo-eigenaar John van Rotterdam bestaande jury prees Witteveen voor de frisse smaak en de fijne structuur van de soep en het gebruik van biologische groenten.

Proeven

De Jumbo's in H-S hadden inwoners uitgedaagd hun eigen snertrecepten. Uit alle inzendingen werden de 3 beste recepten beloond met een prijsje. Bovendien mochten de makers hun soep zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur laten proeven aan de klanten van Jumbo Sappemeer én de vakjury. De 82-jarige mevrouw Smit uit Hoogezand won de publieksprijs. Zij kreeg de meeste stemmen van het winkelend publiek.De derde finalist was Jan Aaldrik Koster uit Sappemeer. Hij had een snert met een Aziatische twist.

WK Snert Koken

Behalve de titel Jumbo’s snert-kookkampioen van Hoogezand-Sappemeer 2013 en een bos bloemen, dwong Witteveen met de wint deelname aan het 20ste WK Snert Koken af. Deze titelstrijd vindt 21 februari plaats in Groningen.