DFS 2 keer op podium NK trampolinespringen voor clubteams

Oss - Het Hoogezandster DFS is met twee medailles teruggekeerd van het NK trampolinespringen voor clubteams in Oss. Het in de B-klasse actieve 4-tal veroverde het zilver, de in de A-klasse acterende DFS'ers waren goed voor een bronzen plak.

In de A-klasse sprongen Deborah Velema (24), Kevin Suurd (17), Esther van Voorthuizen (21) en Sander Bos (16) hoog, stabiel en netjes genoeg om een belangrijk deel van de concurrentie voor te blijven. Ze moesten echter hun meerdere erkennen in teams uit Zoetermeer en Alkmaar.

B-klasse

Het in de B-klasse acterende DFS-team bestond uit Hylke Halsema (17) , Esmay Postema (16), Joska Groendijk (16) en Anika Veenstra (16). Niet alleen de uiteindelijke klassering (2de) gaf grote voldoening, ook de prestaties gaven reden tot juichen. Hylke Halsema sprong haar moeilijkste oefening ooit voortreffelijk uit. Esmay Postema maakte een flinke misser in haar eerste oefening goed door haar 2 keuzeoefeningen extra hoog en netjes te springen. Joska Groendijk voegde voor het eerst een dubbele salto met schroef aan haar oefening toe. En Anika Veenstra sprong hoger dan ze ooit had gedaan. Het tweede B-team van DFS - bestaande uit Tim Jonkman (12), Milou Martoredjo (13), Floor Meijer (14) en Cindy van der Meij (14) - viel net buiten de prijzen. Als 5de aan de laatste ronde begonnen, wisten de DFS'ers door verbeterde versies van hun voorronde-oefeningen zelfs nog een plaatsje te stijgen. Ze kwamen uiteindelijk slechts een paar puntjes te kort voor een podiumplaats.

C-klasse

Iets vergelijkbaars overkwam Ilse Donkerbroek (13), Julia Dallinga (15), Marcella van der Meij (16) en Janine Doorenbos (17) in hun wedstrijd in de C-klasse. Na de voorronde zagen ze zich als 4de aan de finale beginnen, met slechts een verwaarloosbare achterstand op nummer 3. Extra hoogte en netheid mochten echter niet baten; ook de concurrentie wist boven zichzelf uit te stijgen. Zo eindigde ook dit viertal op de 4de plaats.

D-klasse

In de D-klasse bleven Anouk Dreijer (11), Manon Vonk (12), Jennifer Kuipers (12) en Nadine Bos (14) op de 11de plaats steken.

E-klasse

Het uit Sandra Hartman (9), Silke Groendijk (10), Nina Lokken (12) en Marijke Hessbusselaar (13) bestaande team eindigde op de 9de plaats in de E-klasse.