Kerstverloting Stichting Tendo in Zuidlaren

Zuidlaren - Stichting Tendo houdt dit jaar voor de 5de keer een kerstverloting.

De opbrengst van deze verloting komt ten goede aan het lepradorp Msambweni nabij Mombasa in Kenia. Hier wonen mensen die lepra hebben gehad. Zij zijn inmiddels genezen, maar zijn wel ernstig verminkt door de lepra.

Lepra

Met hun kinderen en kleinkinderen wonen ze in het dorp waar ooit het ziekenhuis stond waar ze behandeld werden. Door de verminkingen en het stigma zijn ze nooit in staat geweest om een inkomen te verwerven. Stichting Tendo probeert de mensen hier te helpen door kleinschalige projecten op te zetten. Zij werkt hiervoor samen met de Keniaanse stichting Action Ministry.

Loten

De loten - à 2 euro; 3 voor 5 euro - worden vrijdag 20 december van 18.00 tot 21.00 uur verkocht bij supermarkt Coop De Klencke in Zuidlaren. Een dag later staan vrijwilligers van Stichting Tendo bij Albert Heijn en Coop De Klencke om de loten te verkopen. Hoofdprijs is een diner voor 2 bij restaurant De Vlindertuin in Zuidlaren. Verder zijn vele andere prijzen, beschikbaar gesteld door Zuidlaarder ondernmers, te winnen. De trekking vindt 2 januari plaats bij Notariaat Zuidlaren.